кръг с точки триъгълник с точки кръг с линии
главно меню на сайта Nyda.bg

Какво е NYDA® Express?

NYDA® Express e №1* препарат срещу въшки и гниди в Германия

NYDA® е лидер на пазара, когато става въпрос за ефективно лечение на въшките и техните яйца (наричани още гниди).

Физически метод с двойно действие

Принципът на действие на NYDA® Express е основан на двустепнен диметикон. Две специални силиконови масла - тънка, лесно летлива течност пр истайна температура и вискозна течност, която е сравнително трудна за изпаряване. Поради ниското повърхностно напрежение на комбинацията от съставки, NYDA® Express се разпространява лесно по скалпа и прониква дълбоко в дихателната система на въшките, измествайки въздуха. Летливият диметикон скоро след това се изпарява, докато по-вискозното силиконово масло се сгъстява и затваря респираторните отвори на паразитите, прекъсвайки бързо и надеждно снабдяването им с кислород. По подобен механизъм NYDA® Express задушава яйцата (гнидите) и ларвите на паразитите.
Важно предимство е, че NYDA® Express се бори не само с възрастните паразити, но и с ларвите и яйцата на въшките.
Поради физическия механизъм на действие, не е възможно да се развие устойчивост към препарата(NYDA® Express).
NYDA® Express не съдържа токсични състави и не се абсорбира от кожата, затова препаратът е напълно безопасен за потреба.

*Pharmatrend national, IQVIA, MAT 08/2018

Как се прилага NYDA® Express?

NYDA® Express е лесен за употреба. Спреят с помпичка лесно може да се нанесе върху дълга коса. Всяка опаковка NYDA® Express съдържа и подробно описание на стъпките, които трябва да следвате, когато третирате главата си срещу главови въшки.

Измийте с шампоана, който обичайно ползвате

Напръскайте старателно с разтвора NYDA® Express върху суха коса.

Втрийте NYDA® Express в косата и оставете да подейства за 10 минути

Втрийте NYDA® Express в косата и оставете да подейства за 10 минути.

След 10 минути, срешете внимателно косата с помощта на гребенчето за въшки

След 10 минути, срешете внимателно косата с помощта на гребенчето за въшки.

Измийте с шампоана, който обичайно ползвате

Измийте с шампоана, който обичайно ползвате.

майка с бебе

Главови въшки при бременност, кърмене или при бебета: с NYDA® Express няма проблем

Главови въшки по време на бременност? Много чесно бременните жени, които имат деца, са се сблъсквали с този проблем:

Децата често се заразяват с въшки, които лесно се предават и на родителите, братята и сестрите. С NYDA® Express, въшките могат да бъдат ефективно лекувани по време на бременност, кърмене, както и при бебетата.

ПРОЧЕТИ

зашеметява въшките за 10 минути

NYDA® Express - само 10 минути за действие

Бързото и ефективно решение за борба с въшките в домашни условия

NYDA® Express се бори с въшките, ларвите и яйцата само за 10 минути. Базирайки се на доказания двустепенен диметикон, паразитите биват физически задушени с NYDA® Express.

Опаковката съдържа освен лесната за употреба помпа за разпръскване и гребенче за въшки. С него, убитите въшки могат да се премахнат от косата след приложението на продукта.

NYDA® Express предлага решение за всички родители, които искат да се преборят със заразата с въшки бързо и ефективно в домашни условия.

ПРОЧЕТИ

Как работи NYDA® Express?

лидерска главова въшка

FAQ/ Често задавани въпроси

Защо физическият принцип на действие на NYDA® е добър?

NYDA® Express не съдържа вредни инсектициди. Разтворът прониква дълбоко в дихателната система на въшките, нимфите (ларвите) и яйцата (гнидите), което води до задушаване. Поради физическия му механизъм на действие, не е възможно въшките да развият устойчивост към препарата.

+

Какво е диметикон?

Диметиконът принадлежи към групата на линейните полидиметилсилоксани, които обикновено са безцветни, без мирис и водоотблъскващи. Полидиметилсилоксаните имат ниско повърхностно напрежение и следователно могат да навлажняват повечето повърхности. Това е от решаващо значение за физическото действие на продукта срещу въшките.

Диметиконите са токсикологично безвредни. Те не се абсорбират нито от кожата, нито от лигавицата. В лекарствата и козметиката те се използват като съставки за кремове за защита на кожата, продукти за коса, парфюми и пасти за зъби.

+

Може ли NYDA® да се прилага при малки деца?

Да. NYDA® е подходящ за всички възрасти и може да се използва още в ранна детска възраст.

+

Защо NYDA® Express трябва да се прилага върху суха коса?

NYDA® се бори с главовите въшки като прониква и запушва дихателните им отвори. Накрая въшките се задушават. Тъй като водата има по-високо повърхностно напрежение от NYDA®, тя не може да проникне в дихателната система на въшките. Когато се прилага върху влажна коса, NYDA® се разрежда и няма да работи. Това предотвратява успешното лечение.

+

Как работят класическите инсектициди?

Класическите инсектициди съдъжат вещества с принцип на невротоксично действие, т.е. увреждат нервната система на въшките. NYDA® има физически принцип на действие и за разлика от други средства за защита от въшките, не съдържа токсини.

Основна слабост на невротоксичните лекарства е принципът на тяхното действие. Нервната система на новоизлюпените главови въшки се развива едва след четвъртия ден. Това означава, че в повечето случаи невротоксичните продукти нямат почти никакъв ефект върху яйцата на този етап. В допълнение, резистентност към невротоксични агенти на въшки е доказана в няколко страни.

За разлика от NYDA®, невротоксичните лекарства често не се понасят добре. Неправилното дозиране и време на експозиция може да доведе до странични ефекти. Децата са особено чувствителни към тези ефекти, тъй като тяхната имунна система, както и техният метаболизъм и защитен филм на кожата все още не са напълно развити.

+

NYDA® ефективен ли е и за други видове въшки и сърбежни акари?

Тъй като NYDA® действа физически и атакува дихателната система на насекомите, се смята, че може да работи и срещу сърбежните акари и другите видове въшки. Тук обаче няма налични резултати от научни изследвания.

+

Леснозапалим ли е NYDA®?

Диметиконът с нисък вискозитет в NYDA® е потенциално запалим, подобно на лак за коса или парфюм. Диметиконът, обаче, се запалва само когато влезе в контакт с външен източник на запалване (напр. Открит пламък). Запалимостта на различни диметикони е различна.

От пускането на NYDA® на пазара през 2006 г. не са докладвани инциденти, свързани с възпламеняемостта на NYDA®. Днес NYDA® е най-продаваният продукт за въшки на немския пазар, с доказана надеждност и безопасност.

За да се предотвратят евентуални злополуки, запалимостта на NYDA® и правилното боравене с продукта са описани върху опаковката и в инструкциите за употреба както следва: "Тъй като някои от съставките са запалими, NYDA® Express не трябва да се използва близо до открит пламък или източници на топлина. Съхранявайте NYDA® Express далеч от източници на възпламеняване и не пушете по време на работа с препарата."

+

Трябва ли да внимавам за нещо, ако косата ми е боядисана?

Не може да се изключи, че цветът на боядисаната коса може да се промени леко или трайността на цвета да бъде съкратена. Въпреки това, от пускането на продукта през 2006 г., не са получавани съобщения за проблеми с боядисана коса. За да сте напълно сигурни, добре е да изчакате до 2 дни след лечението, ако искате да пребоядисате косата си. След това основните компоненти на NYDA® трябва да са напълно отмити.

+